Voelen, waarnemen, aanraken

Weet jij waardoor sommige mensen niets voelen?

voelen en pentakels 3

Geschreven juni 2013; laatste bewerking mei 2023


Voelen ze écht niets?

Ja hoor, sla maar eens op hun duim, dat voelen ze echt wel.



In de loop van de jaren ben ik er achter gekomen dat 'voelen' nogal wat misverstanden oproept. Er zijn namelijk heel veel verschillende systemen werkzaam in een lichaam die allemaal met voelen te maken hebben.

Ook al zijn sommige mensen spiritueel (art. 72) ontwikkeld, ze blijven maar tobben omdat ze niets voelen!

Wat gaat er mis?


Om erachter te komen waardoor het voelen niet lukt, moet je eerst onderscheid maken tussen verschillende systemen waarmee mensen informatie binnen krijgen en wat ze allemaal 'voelen' noemen. Er zijn er vele, ik noem er hier slechts drie:
    1. Er is een systeem voor de tast. Daarmee voel je vooral hitte/kou, hard/zacht, ruw/fijn, pijn e.d.
    2. We kennen allemaal een gevoeligheid voor emoties (art. 182) zoals boosheid/verdriet, blijdschap/wanhoop ed. dat wordt ook voelen genoemd.
    3. Een derde systeem dat intense en diepe trillingen en drukverschillen waarneemt. We gebruiken dit vooral om energieën en (Kosmische) vibraties te ervaren. Dit systeem leg ik dan ook nader uit. We hebben het dus niet over het zesde zintuig of intuïf (aan)voelen.
Personen die zeggen 'niets te kunnen voelen' bedoelen meestal de problemen die ze hebben met dat laatste systeem. Voelen ze dan helemaal niets? Ja hoor sla maar eens met een hamer op hun duim! Ze voelen echt wel tactiel (au) en een emotie (boosheid).

Toch hebben ze last van 'het niets voelen' al zijn ze niet de enigen. Ongeveer 20% van de mensen voelt niets! Dat terwijl het lichaam doorgaans gezond is. Er is dan sprake van blokkades in het (subtiel) voelen.

Voor dat voelen moeten in het fysieke lichaam de zogenoemde druklichaampjes, niet groter dan enkele millimeters, goed functioneren (Vater Pacini en Meissner).

Deze druklichaampjes bevinden zich vooral in de handpalmen en voetzolen, in inwendige organen en in het bindweefsel rondom gewrichten en spieren, waar ze snelle veranderingen en vibraties registreren.
druklichaampjes



Lamellenlichaampje: Dit lichaampje is betrokken bij de waarneming van intense en diepe trillingen

Zo kun je hiermee aardbevingen waarnemen, maar ook de trillingen van basmuziek (op kilometers afstand) letterlijk in je lijf voelen. Hoe fijner afgestemd hoe beter en hoger de (Kosmische) trillingen gevoeld kunnen worden, maar ook die van stenen (art. 67), Mineralen, Bergkristallen, Magnetisme, Aura's (art. 6) e.d.

Stagnering die het voelen van vooral die druklichaampjes belemmeren zijn:
  1. Fysiek: Ziekte, te denken valt aan diabetes waarbij de zenuwuiteinden ongevoelig geworden zijn. Te weinig rust/onrust, stress of regelmatig harde muziek (bas) die de druklichaampjes beschadigen. Onbeweeglijkheid van hoofd/nek/schouders.
  2. Te mentaal gericht: In de volksmond wordt vooral (meestal verwijtend) gezegd dat ze teveel in hun hoofd zitten. En dat klopt vaak, het voelen lukt niet vanuit een bepaalde positie (hoofd), maar moet in het lichaam gevoeld worden. Gebrek aan concentratie komt ook veel voor.
  3. Beperkende overtuigingen: Het beeld dat een (hoog)gevoelige persoon een vat vol emoties is. Een huilebalk. Een zacht eitje. Vanuit die overtuiging sluiten veel mensen elke gevoeligheid buiten. Ze blokkeren op een wonderbaarlijke manier hun gevoelens! De overtuiging 'ik voel toch nooit iets' is er ook een.
  4. Angst voor het gevoel/ pijn: Door informatie vanuit het lichaam toe te laten, kan ook de pijn in het lichaam sterker gevoeld worden. Daarnaast is er veel angst voor overweldiging oftewel controleverlies over de te voelen hoeveelheid.
  5. Medicijnen: Elk lichaamsvreemde, chemisch samengestelde medicatie is schadelijk voor het voelen. Alle antidepressiva onderdrukken niet alleen het voelen van emoties, maar ook die van de druklichaampjes.
  6. Voeding; zucht, als ik er aan denk hoe groot de vervuiling van het industriële/supermarktvoedsel is, hou ik mijn hart vast. Het zit boordevol synthetische toevoegingen en rare fratsen (artikel 131 over voeding).

Soms is er géén sprake van blokkades, maar hebben meer te maken met onbekendheid over de verschillende manieren van voelen.
  • Iemand ziet patronen of kleuren: Niet bij iedereen wordt het gevoel vertaald in trilling, vibratie of een gevoel. Een aantal mensen krijgen de vertaalslag visueel in de vorm van patronen of kleuren die ze waarnemen (zien).
  • Het kunnen Multivoelers zijn: Een enkele keer heb ik te maken met mensen die ik voor het gemak 'veelvoelers' noem. Ze voelen zoveel, dat ze totaal niet kunnen benoemen wat. Ter vergelijking, iemand in een tuin die een bepaalde bloem wil ruiken en dan de geur van de hele tuin tegelijk te ruiken krijgt. Die kan onmogelijk de geur van die ene bloem apart ruiken. Daar is dan heel veel training voor nodig. Die persoon kan leren een duidelijke boodschap af te geven 'ik wil die ene bloem ruiken' of de energie van die ene persoon of van dat voorwerp voelen.
  • Beveiliging: Er is ook nog zoiets als een beveiliging. Als er hoge kosmische trillingen gevoeld mogen worden, moet er een veilige verbinding zijn. Soms zijn er zoveel verstoringen om een persoon heen, dat de verbindingen automatisch geblokkeerd worden ter bescherming van die persoon.

Waarom is beter of meer voelen belangrijk?


Om te beginnen is voelen waarheidsgetrouw. Als eenmaal iets zich heeft laten voelen, kan er geen misleiding meer ontstaan. Voelen staat dichter bij het hart dat het oudste en de hoogste intelligentie bezit. De hersenen waarvan slechts 10 % functioneel is aangetoond kunnen zich makkelijk superieur gedragen. Ze creëren daarmee onzekerheid. Ze moeten het uiteindelijk toch af leggen tegen een zuiver gevoel. Hoe meer oefening in voelen, hoe (tref)zekerder iemand wordt!

Om het voelen sterker te maken volgen zeven tips:


  1. Zorg voor meer rust: Ga ont-stressen, zet muziek niet te hard en maak nek schouders vrij als je daar last van hebt.
  2. Maak vaker contact met het lichaam: Terwijl je dit leest, voel je lichaam, heb je er nog contact mee? Doe dit zoveel mogelijk.
  3. Bedenkt dat overtuigingen beperkend kunnen werken, vraag jezelf af, waar komt die overtuiging vandaan en klopt het eigenlijk wel?
  4. Angst voor het gevoel/ pijn: Net als bij heet water als het te plotseling komt schrikt het af. Zit je eenmaal in lauw water en doe je er langzaam heet bij kun je veel meer verdragen. Daarom bij angst voor teveel gevoel of pijn ineens het voelen langzaam op gaan bouwen. Dat kan door bijvoorbeeld voel-oefeningen met mineralen of bergkristallen. En net als in de sport, training verbetert prestaties.
  5. Medicijnen: Elke pijnstiller dempt het gevoel, als je niet zonder je medicatie kunt, dan weet je dat je daardoor (tijdelijk) minder zult voelen en dat zul je dan moeten aanvaarden.
  6. Ik hoop dat jullie zoveel mogelijk supermarktvoer en vlees vermijden, de etiketten lezen en op zoek gaan naar zuiver eten.
  7. Daadwerkelijke oefeningen: (3 x per week) Oefen met je handen of je de energie ertussen kunt voelen of visualiseer dat je in een grote bol zit, probeer als je je hand uitsteekt de rand te voelen.

LEES OOK: onbegrepen pijn (art. 89)






Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2025, Ria Feskens webhosting, Domeinstad